Strip Turnhout


Stripfiches

Stripgids ontwikkelde in samenwerking met CANON Cultuurcel een pakket met stripfiches voor het onderwijs.

Het pakket focust op creatieve leerkrachten die strips willen gebruiken als didactisch medium. Stripgids biedt hiermee een tool aan die makkelijk bruikbaar is en onmiddellijk kan worden omgezet in de praktijk.

In de stripfiches worden strips benaderd vanuit een onderwijsvisie en aangevuld met de nodige kennis uit de stripwereld. Het geheel bevat in totaal 50 fiches waarvan 25 voor het basisonderwijs bestemd zijn en 25 voor het secundair onderwijs.

Telkens wordt een strip belicht met een bepaald thema. Deze thema’s variëren: geschiedenis, kunst en cultuur, maatschappelijke vorming, persoonlijke ontwikkeling, aardrijkskunde, wetenschap…

De verschillende strips worden gekoppeld aan (een) opdracht(-en) met de daarbij horende eindtermen. Er wordt ook telkens verwezen naar relevante media ter ondersteuning van de les.

Hieronder kan u de fiches gratis downloaden:

  • stripfiches secundair onderwijs:

Canon Cultuurcel


Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina