Strip Turnhout


Stadstekenaars

Van verschillende Turnhoutse stadstekenaars verschenen losse publicaties in het kader van hun opdracht. Een overzicht vindt u hieronder.Tekening die Pieter de Poortere maakte voor de affiche van Turnhout Kermis 2008. (Copyright Strip Turnhout/Pieter de Poortere, 2008)

Tekening die Pieter de Poortere maakte voor de affiche van Turnhout Kermis 2008. (Copyright Strip Turnhout/Pieter de Poortere, 2008)Pieter de Poortere (2008): Boerke-kaartspel

‘Boerke’-tekenaar Pieter de Poortere was Turnhouts stadstekenaar in 2006. Hij maakte ondermeer een exclusief Turnhouts ‘Boerke’-kaartspel, in een gelimiteerde oplage van 12.000 exemplaren. Deze publicatie, een gezamenlijk initiatief van Strip Turnhout en het Nationaal Museum van de Speelkaart, is in het museum verkrijgbaar voor de ronde som van 3,50 euro.

Conz (2007): ‘De slag om Turnhout’ (uitverkocht)

Conz, Turnhouts stadstekenaar in 2005, maakte een tekstloze strip die zich in de binkenstad afspeelt. Niet zomaar een bewerking van het verhaal van de beruchte ‘Slag van Turnhout’, nee, Conz bedacht iets helemaal anders: ‘De slag OM Turnhout’. De strip werd in 2006 gratis verspreid in de stad, maar is ondertussen uitgeput.

Jan Van der Veken (2006): Turnhout in postkaarten (uitverkocht)

Illustrator Jan Van der Veken was Turnhouts stadstekenaar in 2006. Hij maakte onder meer een reeks postkaarten met Turnhoutse stadsgezichten. De postkaarten werden als een uitplooibaar setje op de markt gebracht.Terras van café Ranonkel. (Postkaart van Jan Van der Veken)

Terras van café Ranonkel. (Postkaart van Jan Van der Veken)Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina