Strip Turnhout


GoT: ‘Iamboree’

Iamboree’ is een veelgeprezen strip die Gommaar Timmermans van 1972 tot 1982 onder het pseudoniem GoT in het weekblad Knack publiceerde. De strip behandelde filosofische kwesties, driehoeksmeetkunde, en het paard van Troje, en werd geteisterd door neushoorns en veelvuldig neerstortende meteorieten. De gags, die tot het Vlaamse striperfgoed worden gerekend, verschenen nooit in boekvorm. Dertig jaar later stelde GoT in eigen persoon een bloemlezing samen met de 70 allerbeste pagina’s uit de reeks.

De Vlaamse striplegende Gommaar Timmermans (°1930) debuteerde in de weekbladen Kuifje en Ons Volkske, en werd vanaf de jaren ’60 bekend van de strips die hij eerst voor de krant De Standaard (onder meer ‘Fideel de fluwelen ridder’) en later ook voor het weekblad Knack maakte. Daarnaast was hij ook verantwoordelijk voor de tekenfilmserie ‘Jonas en de Wonderwinkel’, en maakte hij jarenlang kinderboeken die in de eerste plaats voor de Duitse markt waren bestemd.


Het boek ‘IAMBOREE’ is bij ons te koop. Stuur even een mailtje en we nemen contact met je op.

GOT: IAMBOREE 
Strip Turnhout (2011)
aantal pagina’s: 72
prijs: 12,50

“Deze sobere nieuwe uitgave met de beste afleveringen van de serie – geselecteerd door de 81-jarige goT zelf – heeft echter een veel groter bereik dan je zou vermoeden. Niet alleen hopeloze nostalgici die de eigenzinnige strip drie decennia lang in hun hart zijn blijven dragen, genieten van de liefdadige erebundel die Strip Turnhout bij wijze van deskundig patrimoniumbeheer in de winkels heeft geplant. Iamboree vormt in al zijn bij elkaar geïmproviseerde chaos een uniek universum dat nauwelijks andere strips in herinnering brengt. De tekeningen vertonen een zekere zwierigheid, maar dienen vooral als een praktisch handschrift voor boeiende nonsens over goTs uiteenlopende interessesferen.”

(Gert Meesters, Focus Knack, 11/1/2012)

Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina