Strip Turnhout


GoT: ‘Iamboree’

Iamboree’ is een veelgeprezen strip die Gommaar Timmermans van 1972 tot 1982 onder het pseudoniem GoT in het weekblad Knack publiceerde. De strip behandelde filosofische kwesties, driehoeksmeetkunde, en het paard van Troje, en werd geteisterd door neushoorns en veelvuldig neerstortende meteorieten. De gags, die tot het Vlaamse striperfgoed worden gerekend, verschenen nooit in boekvorm. Dertig jaar later stelde GoT in eigen persoon een bloemlezing samen met de 70 allerbeste pagina’s uit de reeks.

De Vlaamse striplegende Gommaar Timmermans (°1930) debuteerde in de weekbladen Kuifje en Ons Volkske, en werd vanaf de jaren ’60 bekend van de strips die hij eerst voor de krant De Standaard (onder meer ‘Fideel de fluwelen ridder’) en later ook voor het weekblad Knack maakte. Daarnaast was hij ook verantwoordelijk voor de tekenfilmserie ‘Jonas en de Wonderwinkel’, en maakte hij jarenlang kinderboeken die in de eerste plaats voor de Duitse markt waren bestemd.


Het boek ‘IAMBOREE’ is bij ons te koop. Stuur even een mailtje en we nemen contact met je op.

GOT: IAMBOREE 
Strip Turnhout (2011)
aantal pagina’s: 72
prijs: 12,50

“Deze sobere nieuwe uitgave met de beste afleveringen van de serie – geselecteerd door de 81-jarige goT zelf – heeft echter een veel groter bereik dan je zou vermoeden. Niet alleen hopeloze nostalgici die de eigenzinnige strip drie decennia lang in hun hart zijn blijven dragen, genieten van de liefdadige erebundel die Strip Turnhout bij wijze van deskundig patrimoniumbeheer in de winkels heeft geplant. Iamboree vormt in al zijn bij elkaar geïmproviseerde chaos een uniek universum dat nauwelijks andere strips in herinnering brengt. De tekeningen vertonen een zekere zwierigheid, maar dienen vooral als een praktisch handschrift voor boeiende nonsens over goTs uiteenlopende interessesferen.”

(Gert Meesters, Focus Knack, 11/1/2012)

Abonnementen

Het tweede nummer van Stripgids vind je in de boekhandel of stripwinkel voor €14,99. Ontdek hier wat je er van mag verwachten.

Liever een abonnement zodat je Stripgids gewoon in de brievenbus valt en je bovendien kunt genieten van extra cadeaus? Een jaarabonnement van twee nummers omvat steeds een gesigneerde en genummerde prent per editie.

Er is keuze uit verschillende formules: basis (30 euro), steun (100 euro), steun XL (250 euro, inclusief unieke lithografie t.w.v. 99 euro per nummer) en instellingen (45 euro). Voor buitenlandse abonnees is dit exclusief verzendingskosten.

Interesse in een abonnement? Contacteer ons door hieronder je gegevens achter te laten!

Sluit

Stripgids nummer 2!

Reportage uit Hellhole Brussels, Duitse strips en 36 pagina’s Judith Vanistendael!

Nummer 2 van de nieuwe Stripgids is nóg dikker. Vanaf 27 oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina