Strip Turnhout


Boekenbeurs 2014

Voor de editie van 2014 had de Boekenbeurs voor het eerst een centraal thema: strips.

Onder het motto ‘alle dagen strips’ en de titel Strip Tease werkte Stripgids een programma uit over, met en voor strips. Het programma kwam tot stand in samenwerking met Boek.be met medewerking van Ballon Media, WPG en Pinceel Stripverspreiding.

Ambassadeur van Strip Tease was Alex Agnew, zelf een verstokte stripliefhebber. De rode draad doorheen het programma was de verkiezing van de beste Belgische strip, in samenwerking met Radio 1.

De bezoekers van de Boekenbeurs en de websites van Stripgids, Boek.be en Radio 1 verkozen uit een lijst van 25 titels ‘Album 26′ van de Kiekeboes als winnaar. Lees hier voor meer info.

Strip Tease bood verder een zeer gevarieerd palet aan activiteiten aan met voor elk wat wils: een ode aan de strip door Alex Agnew, de uitreiking van de Willy Vandersteenprijs, een sketch battle, een strip ping pong, de Lustige Lezers maakten een eenmalig wederoptreden, graffiti-walls, workshops, voorleessessies, de presentatie van de stripfiches voor het onderwijs, een stripspeurtocht, een button atelier op de centrale stripstand, …

Uiteraard hebben ook alle deelnemende stripstanden nog meer dan gewoonlijk hun best gedaan om alle bezoekers een onvergetelijk programma aan te bieden met Jommeke in 3-D, een hulde aan de Rode Ridder, een ‘pitch’-sessie voor stripauteurs met een idee, enzovoort.

Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina