De (nobele) kunst van het tekenen!

Je bent hier:  Home » Nieuws » De (nobele) kunst van het tekenen!


Stripverhalen maken begint en eindigt met verhalen vertellen. En tekenen… Tekenen is een vak. Wie het onder de knie wil krijgen, geeft daar het spreekwoordelijke bloed, zweet en tranen voor in ruil. Vaak zijn er onderwerpen of thema’s die extra aandacht vragen. Zoals… het tekenen van planten en bloemen!
Sinds eeuwen leveren botanische tekenaars schitterende illustraties van planten uit de hele wereld. Om dit mooie ambacht terug onder de aandacht te brengen bij het publiek werd in januari de Vereniging voor botanische kunstenaars België opgericht. Daarnaast biedt zij de botanische kunstenaars, zowel beginners als gevorderden een platform aan waar zij hun werken kunnen tonen en elkaar kunnen inspireren. Dit doet ze door allerhande activiteiten te organiseren waaraan niet enkel botanische tekenaars kunnen deelnemen, maar ook personen die liefhebber zijn van botanische kunst.
Ben je geboeid door de natuur en teken je graag, dan bieden de workshops botanisch tekenen de ideale combinatie. Tijdens de workshops gaan plantenkennis, tekentechniek en kunstzinnig inzicht hand in hand. Je leert  kijken naar specifieke kenmerken van de plant en je leert teken – en aquareltechnieken om realistische illustraties te maken.
Meer info over de vereniging en de workshops vind je op www.botanischekunstenaarsbelgie.be en www.hildeorye.be.