Gemeente Nijlen viert 100 jaar POM met tentoonstelling

Je bent hier:  Home » Nieuws » Gemeente Nijlen viert 100 jaar POM met tentoonstelling

POM, de geestelijke vader van Piet Pienter en Bert Bibber, zou dit jaar 100 geworden zijn. De gemeente Nijlen, waar de striptekenaar jarenlang woonde, organiseert daarom een tentoonstelling met zijn werk in de lokale bibliotheek.

POM, pseudoniem van Jozef van Hove, tekende vanaf de jaren 1950 tot de jaren 1990 de avonturen van Piet Pienter en Bert Bibber. Deze humoristische strips waren een groot succes in Vlaanderen. In totaal gingen er 4 miljoen exemplaren over de toonbank. POM vermeed alle media-aandacht rond zijn figuur en woonde als een kluizenaar in de bossen in Nijlen. In 2014 overleed hij op 94-jarige leeftijd.

De tentoonstelling rond zijn werk is van 16 november tot 14 december gratis te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bibliotheek in Nijlen.

Gesprek over leven en werk

Op de Boekenbeurs heeft Toon Horsten (oud-hoofdredacteur van Stripgids en uitgever bij Standaard Uitgeverij) op zondag 10 november een interview met dochter Greet Van Hove, collega-striptekenaar Merho, superfan Bart De Wever en GvA-hoofdredacteur Kris Vanmarsenille.

Waar en wanneer? Zondag 10 november om 13 uur in Het Atelier (Hal 2 – stand 210).