Masterclass crowdfunding: hoe bouw je je campagne op?

Je bent hier:  Home » Nieuws » Masterclass crowdfunding: hoe bouw je je campagne op?

Je hebt een idee waar je zelf enthousiast over bent en nu wil je het gefinancierd krijgen. Een van de opties is crowdfunding. Wat zijn de ingrediënten van een goede crowdfunding-campagne?  Waar moet je rekening mee houden? Hoe zet je een realistische target? En hoe overtuig je “the crowd”? Speluitgever Rudy Seuntjens (Game Brewer) en stripuitgever Ria Schulpen (Bries) delen hun expertise met jou en geven voorbeelden uit hun eigen sector.

Schrijf je GRATIS in via www.rockpaperpencil.be/masterclasses

RUDY SEUNTJENS
Speluitgever bij Game Brewer

Rudy Seuntjens is “master brewer” bij Game Brewer, een Belgische speluitgeverij die werd opgericht in 2017 in Turnhout. Ondanks hun jonge bestaan, heeft Game Brewer al de nodige gerenommeerde spellen op zijn naam met onder andere Pixie Queen en Gùgōng. Hun nieuwe bordspel Fuji Koro wordt in oktober gelanceerd, na een erg succesvolle Kickstarter-campagne. Crowdfunding is een essentieel onderdeel van elke nieuwe game release en het team van Game Brewer weet hoe ze een campagne moeten opbouwen om spelers van te doen watertanden.

RIA SCHULPEN
Oprichter Bries/the Bries Space

Bries (°1985) verkent de eindeloze mogelijkheiden van visual storytelling. Wat begon als een kleine stripbib, groeide uit tot een kleine maar avontuurlijke uitgeverij. Ria geeft boeken uit die de grens tussen strip, literatuur en kunst bewandelen. Zij gaat prat op kwalitatief hoogstaande uitgaven van verhalen die gemaakt zijn om te lezen en te koesteren. Met Een boek waarmee men vrienden maakt van Lukas Verstraete zette Bries de toon voor een aantal succesvolle crowdfundingcampagnes met strips.