Brussel viert tiende editie van het Stripfeest, en Stripgids viert mee

Je bent hier:  Home » Nieuws » Brussel viert tiende editie van het Stripfeest, en Stripgids viert mee


Op 13, 14 en 15 september 2019 is het weer Stripfeest in onze hoofdstad. Voor deze tiende editie heeft het festival de klassieke signeersessies en de Balloon’s Day Parade in petto, met daarnaast een aantal tentoonstellingen, conferenties en exclusieve shows. Stripgids zal met een stand aanwezig zijn op het Stripfeest, maar dat is niet het enige!

Heb je de tentoonstelling ‘De zoon van Kuifje’ in de Warande eerder dit jaar gemist? Dan krijg je van Stripgids een herkansing! Deze expo met het werk van stripmaker en Bronzen Adhemar-winnaar Jeroen Janssen is gratis te bezoeken in het BELvue Museum van 13 tot en met 22 september. Jeroen Janssen maakte als grafisch journalist prachtig stripreportages over het polderdorp Doel en Congo.

We reiken ook opnieuw de Willy Vandersteen-prijs uit, voor beste Nederlandstalige strip van het afgelopen jaar. De prijs, ter waarde van 5000 euro, is een van de acht Atomiumprijzen die tijdens het Stripfeest uitgedeeld zullen worden. Op 14 september zal Catherine Meurisse (bekend van o.m. haar werk voor Charlie Hebdo) naar Brussel afzakken om als meter deze prijzen mee uit te reiken. Laureaten in het verleden waren onder andere Typex, Brecht Evens en Charel Cambré en Marc Legendre.

Tel daar nog de conferentie over Blake & Mortimer en de tentoonstelling rond de Robbedoes-strips van Emile Bravo bij, en er blijven weinig redenen over om thuis te blijven. Het volledige programma van het Stripfeest vind je  op de website https://stripfeest.brussels.


Op onze stand – A05 – kun je terecht voor de volgende activiteiten:
Vrijdag:
13u-18u: workshop speelkaarten maken met Dennis Marien en signeersessies met Patrick Cornelis.
Zaterdag:
10u-12u: Signeersessie Charel Cambré14u-18u: Signeersessie Jeroen Janssen




Zondag:
11u-13u: Signeersessie Jeroen Janssen
13u-18u: Signeersessie Patrick Cornelis
14u-16u: Signeersessie Charel Cambré