Strip Turnhout


Aniss El Hamouri & La Furia

Vanavond moet je in Brussel wezen. En wel voor twee bijzondere activiteiten: in boekhandel Grafik presenteert de jonge Brusselse stripmaker Aniss El Hamouri zijn nieuwste, ‘The Thing’. En daarnaast lanceert de ‘micro-éditeur’ La Limite het tweede nummer van het blad La Furia.

Dat blad wordt gedrukt in riso(grafie). Het eerste zag het licht in de lente van 2018 en was het initiatief van het Brusselse collectief Cuistax, een groepje illustratoren, auteurs, textielontwerpers en tekenaars. Voor dit nummer werden verschillende kunstenaars uitgenodigd om een kortverhaal te bedenken en dit in zijn of haar grafische aanpak te vertalen.

Waar? Galerie Sterput, Lakensetraat 122, 1000 Brussel. Meer weten? https://www.facebook.com/CuistaxFanzine/ en https://galerie-e2.org/lancement-du-fanzine-la-furia/

De deelnemers:
Anne Brugni
Fanny Dreyer
Adrien Herda
Stephane De Groef
Sarah Cheveau
Nina Cosco
Lysiane Ambrosino
Delagerie
Acia Yang
Gwenola Carrère
Gaspard Ryelandt
Flolov

Over Aniss willen we nog het volgende kwijt; hij heeft het boek in zeefdruk gemaakt, tijdens zijn residentie bij het Brusselse atelier L’Appât. Daarover lees je meer in Stripgids #5, verkrijgbaar bij de betere boek- of striphandel! En Aniss is geen onbekende voor Stripgids. Je kon zijn werk bewonderen in het eerste nummer (juni 2017). Alle info over de lancering: https://www.facebook.com/events/403741260474639/

27 June 2019, 11:47 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina