Strip Turnhout


Tweede editie Stripgids Academie groot succes

Stripgids, de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten van Turnhout en LUCA Beeldverhaal & Graphic Storytelling uit Brussel organiseerden ook dit jaar de Stripgids Academie. Gedurende tien weken konden de cursisten, onder begeleiding van vijf ervaren docenten, kennis maken met het beeldverhaal in al zijn facetten. De resultaten worden tentoongesteld in Frame in Turnhout.
Onder de docenten van deze editie waren er twee winnaars van de Bronzen Adhemar, Kim Duchateau en Jeroen Janssen, naast coördinator Johan Stuyck en twee jonge talenten Michaël Olbrechts en Stephan Louwes.
Zeven studenten voltooiden de cursus met succes. Hun werk omvat vijf verschillende opdrachten, elk begeleid door een van de docenten en al dan niet aansluitend bij diens persoonlijke stijl. De expo van de beste resultaten vindt plaats in Frame, het pop-uppand in de Warandestraat, waar ze niet toevallig een tentoonstelling opvolgt van Jeroen Janssen. De Bronzen Adhemarwinnaar van 2018 maakte nog maar enkele maanden geleden in opdracht van Strip Turnhout getekende reportages van Turnhoutse handelszaken. Hij deelde die opdracht met zijn cursisten en gaf zijn opdracht zo een uitgesproken Turnhouts karakter. Ook de hoofdopdracht van Johan Stuyck ademt de sfeer van de speelkaartenstad: heer, dame, boer en joker spelen er een hoofdrol in.

Nog nieuws uit Turnhout. Op vrijdag 15 maart werd de eerste spadesteek gegeven van de nieuwe bibliotheek op de Warande-site. Als de werken voltooid zijn, zal Stripgids daar (opnieuw) onderdak krijgen. Ook de collectie van het Vlaams Documentatiecentrum voor de Strip zal daar worden bewaard en ontsloten door het Stadsarchief en de bibliotheek.

De expo van Stripgids Academie wordt geopend op zaterdag 23 maart om 14 uur. Daarna is Frame elke zaterdag open tot en met 13 april, telkens van 10 tot 17 uur.

22 March 2019, 13:20 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina