‘Urbanus: van Amedee tot Zulma’ brengt het verhaal van de Urbanus-strip

Je bent hier:  Home » Nieuws » ‘Urbanus: van Amedee tot Zulma’ brengt het verhaal van de Urbanus-strip

Fans van de stripreeks Urbanus vinden vanaf volgende week het boek ‘Urbanus: van Amedee tot Zulma’ (Standaard Uitgeverij) in de boekhandel. In dit boek kom je alles te weten over de Urbanus-strip.

De Urbanus-strip bestaat 35 jaar, en dus trok journalist en Stripgids-medewerker Tom Wouters naar tekenaar Willy Linthout, scenarist Urbanus en assistent Steven De Rie. Hij kwam terug met een schat aan verhalen. Hoe leerden Willy en Urbanus elkaar kennen? Hoe komt een Urbanus-strip tot stand? Hoe belangrijk zijn strips in hun dagelijkse leven? Op die en nog veel meer vragen krijgen de fans eindelijk het ultieme antwoord.

‘Urbanus: van Amedee tot Zulma’ toont je een blik achter de schermen van wat misschien wel de laatste Vlaamse volksstrip is. Daarnaast vertellen Urbanus en Willy ook uitgebreid over hun aparte stripprojecten, zoals de Geverniste Vernepelingskes en Jaren van de olifant.

2019 is een heus feestjaar voor de Urbanus-strip. Later deze maand verschijnt ‘De Vuilnisheld’ in de cinemazalen, de eerste animatiefilm over het stripfiguurtje Urbanus.

Fans kunnen daarnaast nog tot en met eind mei in het Brusselse stripmuseum terecht voor een overzichtstentoonstelling over de strip. In het kader daarvan organiseert het STripmuseum nog een grote scholenwedstrijd, waarbij klassen wordt gevraagd om hun favoriete scène uit de Urbanus-strip na te spelen.