Strip Turnhout


Workshop Creatief Schrijven: scenario’s schrijven

Strips zijn meer dan een lukrake opeenvolging van tekeningen en tekstballonnen. Er gaat een heel denkproces aan vooraf. Voor een striptekenaar aan de slag gaat, ligt er vaak een scenario klaar. Dat kan hij of zij zelf hebben verzonnen, of hem/haar door een andere auteur zijn aangereikt. Daarover las je meer in het ‘Dossier Scenario’ in Stripgids #3. Nieuw is dat Creatief Schrijven – een organisatie die schijvers en ’schrijven’ in al zijn aspecten wil aanmoedigen – een reeks scenarioworkshops aanbiedt. Docent is Marcel Rouffa. An offer you can’t refuse, denken wij dan.

Het is immers niet ongebruikelijk dat verschillende auteurs aan een strip samenwerken. In deze cursus ga je al dan niet in duo aan de slag met het scenario voor een strip. Je maakt een storyboarden werkt een deel ervan uit.
Ben je zelf al aan de slag met een strip? Ook dan ben je welkom. Bij je inschrijving kun je aangeven of je met een strip bezig bent. Als dat zo is, ontvangt de docent graag enkele tekeningen of het scenario. Zo kan hij de cursus helemaal op maat van de deelnemers maken.

Marcel Rouffa is illustrator, tekenaar en scenarist van stripverhalen.

Wanneer?
Op dinsdagavonden 12, 19, 26 maart en 2 april 2019 van 19 tot 21.30 uur

Waar?
Mekanik Strip, Sint-Jacobsmarkt 73, 2000 Antwerpen

Niveau?
Beginners, beginners met ervaring, gevorderden, vanaf 16 jaar

Voor inschrijvingen en meer info (o.a. over de kosten en kortingen enz.) kun je terecht op de website van Creatief Schrijven.

31 January 2019, 14:52 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina