Tentoonstelling Urbanus vanaf 11 december in Stripmuseum Brussel

Je bent hier:  Home » Nieuws » Tentoonstelling Urbanus vanaf 11 december in Stripmuseum Brussel

De Urbanus-strip bestaat 35 jaar en dat wordt gevierd met een grootse tentoonstelling in het Brusselse stripmuseum. Die loopt van 11 december 2018 tot en met 26 mei 2019.

In 1982 stapte striptekenaar Willy Linthout met het idee voor een stripreeks rond Urbanus naar de succesvolle komiek zelf. Die gaf zijn goedkeuring, en vanaf album 3 begon hij zelfs mee te werken als scenarist. 180 albums zijn er intussen verschenen van de knotsgekke strip, die het midden houdt tussen een Vlaamse volksstrip en de undergroundstrips van Robert Crumb. De strip wordt gekenmerkt door de stoute humor en de absurde verhalen. De reeks is enorm populair bij kinderen en volwassenen.

2019 wordt sowieso een feestjaar voor de makers van de Urbanus-strip. In februari verschijnt de eerste langspeeltekenfilm rond het stripfiguurtje en Standaard Uitgeverij brengt ook een boek uit waarin 35 jaar Urbanus uit de doeken wordt gedaan. Het boek is van de hand van Stripgids-medewerker Tom Wouters. Daar vertellen we later meer over.