Merho zoekt opvolgers voor Kiekeboe

Je bent hier:  Home » Nieuws » Merho zoekt opvolgers voor Kiekeboe

Merho, de bedenker van de Kiekeboes, is op zoek naar opvolgers die zijn bekende stripreeks willen voortzetten. Dat vertelde hij vandaag in het Nieuwsblad.

Robert Merhottein werd dit jaar 70, en het wordt volgens hem tijd om meer te gaan reizen en meer te ontspannen. Toch wil hij zijn reeks de Kiekeboes niet zomaar stopzetten.  Voor Standaard Uitgeverij is de reeks een commercieel succes, en hij wil ook zijn strip niet in de geschiedenisboeken zien verdwijnen.

Concreet gaat Merho samen met zijn uitgever op zoek naar een scenarist en een tekenaar. De geestelijke vader van onder meer Marcel Kiekeboe en Fanny Kiekeboe blijft wel de supervisie houden over de strip. Strenge richtlijnen opleggen zoals bijvoorbeeld Willy Vandersteen of Jef Nys dat wel deden, wil hij niet. Voor hem is het het belangrijkste dat de scenario’s op niveau blijven en de figuren mee blijven evolueren met de maatschappij.

Het eerste album van Kiekeboe verscheen in 1978. Sindsdien zijn er 151 avonturen van de Kiekeboes uitgebracht. Het is een van de meest populaire familiestrips in Vlaanderen. Begin oktober verscheen ‘Hoor je het ook eens van een ander’, een hommagealbum waarin 4 andere tekenaars zich waagden aan een Kiekeboe-verhaal.