Strip Turnhout


Werk mee aan 9eKunst.nl9eKunst

9eKunstDaags voor kerstavond zag een nieuwe website over strips het licht. De 9e Kunst is een online platform voor het beeldverhaal, gericht op achtergrond- en onderzoeksjournalistiek.

Gemakshalve nemen we over: “Doel van de 9e Kunst is een bijdrage te leveren aan de waardering, zichtbaarheid en kennisverbreding van strips en graphic novels. Wij doen dit met artikelen over het stripklimaat, het vakgebied, de boekenwereld, het aanbod, marketing en meer. Op de 9e Kunst willen we zaken uitzoeken, ter discussie stellen en aanzwengelen.

De 9e Kunst richt zich vooral niet uitsluitend op ingewijden, vakgenoten en liefhebbers van het beeldverhaal, maar ook zij die er zijdelings mee te maken hebben, onder wie boekhandelaren, onderwijsgevenden, beleidsbepalers, cultuurprogrammeurs én nieuwe lezers. Voor hen wil de 9e Kunst een vraagbaak zijn op het gebied van beeldverhalen.

De 9e Kunst heeft een onafhankelijke redactie, die wordt bijgestaan door een comité van kennis, waarin leden met uiteenlopende achtergronden zitting hebben. Lezers worden van harte uitgenodigd bij te dragen aan de artikelen, met name de Dossiers. Dat zijn journalistieke inventarisatie- en overzichtsartikelen die doorlopend worden aangevuld en bijgewerkt. Met deze Dossiers streven we naar een zo compleet mogelijk overzicht van de sector. De 9e Kunst huldigt het motto ‘Honderd weten meer dan tien’.”

We wensen onze collega’s veel succes en kijken uit naar een vruchtbare samenwerking!

https://9ekunst.nl/


28 December 2018, 12:05 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina