Strip Turnhout


Suske & Wiske Kindermuseum wordt gecoacht door jeugdambassadeurs


Gevel Kindermuseum

Gevel Kindermuseum

Het Suske & Wiske Kindermuseum in Kalmthout heeft 5 enthousiaste jeugdambassadeurs aangesteld. De jongens en meisjes zijn tussen acht en twaalf en mogen mee nadenken over de toekomst van het museum, dat in de zomer van 2019 terug de deuren opent.

Meer bezoekruimtes, een kijk in het leven van auteur Willy Vandersteen én echte tijdreizen: dat zijn in een notendop de troeven waar het Suske & Wiske Kindermuseum op inzet. Om de vernieuwingen mogelijk te maken, moest het centrum in Kalmthout op 1 juli tijdelijk de deuren sluiten. Een grote uitverkoop van decorstukken en meubilair ging aan de sluiting vooraf, nu is het tijd voor de echte renovatie en een blik op de toekomst.
Hoe die toekomst eruit zal zien, mogen de vijf kersverse jeugdambassadeurs mee beslissen. Fien Adriaenssens, Fien Breugelmans, Felix De Buysser, Boris Kempen en Lore Verswijver zijn de uitverkorenen. Ze worden betrokken bij de herinrichting van het museum, krijgen een blik achter de schermen en brainstormen mee over een nieuwe naam voor het museum. Wat die wordt, blijft voorlopig nog geheim. De ambassadeurs gaan tijdens een achttal brainstormsessies beraadslagen over hun opdracht én over waar het museum in de toekomst mee uitpakt. Het volgende overleg is gepland op 12 december.27 November 2018, 12:02 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina