Strip Turnhout


Niet te missen: Grafixx 2018!
Grafixx_Campagnebeeld

Grafixx_Campagnebeeld

Grafische kunst staat meer dan ooit in de spotlights, maar blijft lustig buiten lijntjes en hokjes kleuren. Het Antwerpse festival Grafixx viert al jarenlang de vele gezichten en toepassingen van deze onstuimige kunsttak. Vanaf vrijdag spoelt een nieuwe lichting toonaangevende illustratoren en grafisch kunstenaars aan in DE Studio voor een weekend vol ambacht, experiment en verwondering.


Op het zinefest kan je op jacht gaan in een unieke verzameling undergroundpublicaties en prachtige beeldverhalen. In het festivalhoofdkwartier ben je uren zoet met lezingen door internationaal talent, kleurrijke expo’s, speelse workshops en verrassende animatiefilms. Vergeet ook niet aan te schuiven voor onze soirée: op vrijdagavond serveren gelegenheidscombo’s van muzikanten en artiesten een feest voor de zintuigen. Een vertrouwd recept met onvoorspelbare bijwerkingen!

Is Grafixx vooralsnog een nobele onbekende voor jou? Lees dan het jongste nummer van Stripgids, waarin Ephameron het festival en zijn medewerkers uitgebreid voorstelt in het katern.

Wanneer?

vrijdag 30/11 (20:00 – 23:00)
zaterdag 01/12 (12:00 – 18:00)
zondag 02/12 (12:00 – 18:00)

Waar?

De Studio, Maarschalk Gérardstraat 4, Antwerpen

Meer weten? www.grafixx.be
@grafixxfest #grafixxfest2018

28 November 2018, 22:10 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina