Strip Turnhout


Ook Baba Yega krijgt een eigen stripalbum

Na de overwinning in Belgium’s Got Talent en de première van hun eigen langspeelfilm wordt de hype rond Baba Yega, de gemaskerde dansers, verder gevoed door een stripverhaal. ‘De Orde van S.N.O.T.’ ligt vanaf 2 mei in de winkelrekken. Steve van Bael bewerkte hiervoor het filmscript en tekende het volledige album.

Van Bael begon zijn stripcarrière als assistent van Merho voor ‘De Kiekeboes’. Daarna lanceerde hij enkele eigen reeksen, waaronder de actiestrips ‘Link’ en ‘Figaro’ en de gagreeks ‘Iris’. “De Baba’s zijn niet alleen fantastische dansers, ze hebben ook het hart op de juiste plek”, zegt van Bael in het persbericht. “De film en ook deze strip zijn perfect voor alle fans van de Baba’s. Ik heb met veel plezier aan dit verhaal gewerkt.”

Hiermee lijkt de BV-strip of enigszins denigrerender de waspoederstrip helemaal terug van weggeweest. Van Bael scoorde eerder al met strips rond politicus Elio di Rupo en voetbalvoorzitter Marc Coucke. De afgelopen weken voerde het eerste album van ‘De Buurtpolitie’ de verkoopslijsten aan, het tweede verschijnt eveneens in mei.

Superfans kunnen komende zaterdag 7 april proberen een van de eerste duizend exemplaren van ‘De Orde van S.N.O.T.’ te bemachtigen op de BabaYegaMovie-fandag in Bellewaerde.

4 April 2018, 05:00 Wouter

Marcel Ruijters komt met nieuwe strip

14 January 2019, 19:13 Tom

Kuifje in Congo: nieuw boek en debat

8 January 2019, 21:53 Roel

Wauter Mannaert nodigt uit

7 January 2019, 22:24 Roel

32ste Suske en Wiske-fandag op 19 april 2019

6 January 2019, 11:11 Tom

Werk mee aan 9eKunst.nl

28 December 2018, 12:05 Roel

Gezocht: uw mening over striperfgoed

20 December 2018, 09:52 Roel

Storybox brengt Games & Comics tot leven

14 December 2018, 20:44 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina