Strip Turnhout


Ook Baba Yega krijgt een eigen stripalbum

Na de overwinning in Belgium’s Got Talent en de première van hun eigen langspeelfilm wordt de hype rond Baba Yega, de gemaskerde dansers, verder gevoed door een stripverhaal. ‘De Orde van S.N.O.T.’ ligt vanaf 2 mei in de winkelrekken. Steve van Bael bewerkte hiervoor het filmscript en tekende het volledige album.

Van Bael begon zijn stripcarrière als assistent van Merho voor ‘De Kiekeboes’. Daarna lanceerde hij enkele eigen reeksen, waaronder de actiestrips ‘Link’ en ‘Figaro’ en de gagreeks ‘Iris’. “De Baba’s zijn niet alleen fantastische dansers, ze hebben ook het hart op de juiste plek”, zegt van Bael in het persbericht. “De film en ook deze strip zijn perfect voor alle fans van de Baba’s. Ik heb met veel plezier aan dit verhaal gewerkt.”

Hiermee lijkt de BV-strip of enigszins denigrerender de waspoederstrip helemaal terug van weggeweest. Van Bael scoorde eerder al met strips rond politicus Elio di Rupo en voetbalvoorzitter Marc Coucke. De afgelopen weken voerde het eerste album van ‘De Buurtpolitie’ de verkoopslijsten aan, het tweede verschijnt eveneens in mei.

Superfans kunnen komende zaterdag 7 april proberen een van de eerste duizend exemplaren van ‘De Orde van S.N.O.T.’ te bemachtigen op de BabaYegaMovie-fandag in Bellewaerde.

4 April 2018, 05:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina