Strip Turnhout


‘Het Amusement’: nieuwe Brecht Evens in september

Twee jaar geleden al vertelde Brecht Evens ons iets meer over de nieuwe strip waaraan hij aan het werken was, onder meer dat die zich in hetzelfde universum af zou spelen als zijn debuut ‘Ergens waar je niet wil zijn’. Met dat album won de Limburger, die vandaag in Parijs woont, bijna tien jaar geleden de eerste Willy Vandersteenprijs. Evens maakte nu bekend dat ‘The City of Belgium’ in september in het Nederlands wordt uitgegeven als ‘Het Amusement’ door Oogachtend.

“Hij is bijna klaar, het wordt een dikke kadee van zo’n 340 pagina’s met een hoop acrobatisch tekenwerk”, aldus Evens. “Als mijn oude boek ‘Ergens waar je niet wil zijn’ een kluwen van jonge twintigers was, pubers eigenlijk, dan wordt dit er een van oude twintigers, het nogal gevaarlijke einde van de twintigerjaren. Intussen heb ik zelf de dertigerjaren gehaald maar dat scheelde maar een haartje.” Meer illustraties uit ‘Het Amusement’ vind je op de website van Brecht Evens. De strip verschijnt op hetzelfde moment in het Frans als ‘Les Rigoles’ en in het Engels in de lente van 2019.

Benieuwd naar de nieuwe worp van Evens? In Stripgids 3 verschijnt een voorpublicatie uit ‘Het Amusement’.

13 April 2018, 05:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina