Strip Turnhout


Theodoor Cleysters bij Huberty & Breyne

Na tien jaar wachten verschijnt eind deze maand ‘Le dernier voyage de l’Amok’, het dertiende album van Theodoor Cleysters. De ideale gelegenheid voor galerij Huberty Breyne op de Brusselse Zavel om de originele platen te tonen. “Op elke pagina slaagt Frank Le Gall er met zijn composities en zijn steeds preciezere kadrages in om bijzondere sferen op te roepen en zijn dialogen hebben nog nooit zo accuraat geklonken.”

In de loop van de vorige twaalf albums evolueerde Theodoor Cleysters van een schemerige klerk, naïef en schuchter, tot een rusteloze reiziger, gejaagd door het onvoorspelbare lot. Zijn avonturen brengen hem in de jaren twintig van de vorige eeuw van het Noord-Franse Duinkerke tot het exotische Jakarta.

De tentoonstelling bij Huberty & Breyne opent vanavond, donderdag 29 maart, in aanwezigheid van Frank Le Gall, en kan nog bezocht worden tot 29 april.

29 March 2018, 05:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina