Strip Turnhout


Stripjournaal belicht de Dag van de Strip

De voorbije maanden onderzocht Strip Turnhout met steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren de mogelijkheid van een ‘Dag van de Strip’. De resultaten werden gebundeld in een beknopt onderzoeksrapport. Coördinator Roel Daenen gaf uitleg over de haalbaarheid en wenselijkheid in de Stripjournaal-podcast.

Roel stelde de Dag van de Strip voor als alternatief voor het traditionele stripfestival op één locatie. Het bundelen van de krachten door de verschillende spelers zorgt niet alleen voor een grotere verspreiding van de activiteiten maar biedt ook financiële voordelen. Succesvolle voorbeelden zijn er met onder meer het Festival van de Architectuur, Open Monumentendag en Erfgoeddag.

Het onderzoek dat Strip Turnhout organiseert naar ons striperfgoed kwam ook ter sprake. Roel verwees in die context naar de gestolen platen van Edgar Pierre Jacobs, auteur van ‘Blake en Mortimer’. Die wisselen momenteel op de particuliere markt voor grof geld van eigenaar. Herbeluister de volledige podcast hier.

7 March 2018, 05:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina