Strip Turnhout


Persbericht: Turnhout zet in op games, cards en comics

Turnhout kreeg recent subsidies toegekend van het Europees Fonds voor regionale Ontwikkeling voor het dossier ‘Games, cards & comics’. Het dossier is een partnerschap tussen de stad Turnhout, POM Antwerpen, Cartamundi, Game Brewer en Strip Turnhout. Het totale budget bedraagt 676.000 euro voor een periode van 2 jaar waarvan 40% wordt gefinancierd door EFRO. Provincie Antwerpen en POM Antwerpen cofinancieren samen 20% van het project. De andere partners staan in voor de resterende financiering.

Turnhout wil haar stadshart op de kaart zetten als place to be voor creatieve vakmensen, gerelateerd aan de sterke traditie van de grafische industrie. Ook de detailhandel moet door het project een extra boost krijgen door het aantrekken van meer bezoekers naar het centrum. De cultuur-economische sterkhouders (de spelindustrie, de speelkaart en het beeldverhaal) worden daarbij als hefboom ingezet om creatief ondernemerschap in de binnenstad te stimuleren. In het project worden volgende acties geïmplementeerd:

  • The StoryBox

In leegstaande winkelpanden in het centrum van Turnhout worden 4 keer gedurende een periode 3 maanden gerenommeerde striptekenaars aan het werk gezet om de binnenstad om te toveren tot één stripalbum. Strip Turnhout staat in voor de selectie van de striptekenaars en de kwaliteitsvolle afwerking van de panden.

  • FabLab

In het Nationaal Museum voor de Speelkaart wordt een FabLab ingericht waar startende spelontwikkelaars en striptekenaars de apparatuur en knowhow vinden om hun eerste prototypes te fabriceren. Ze worden hierin begeleid door Game Brewer. Ook Cartamundi en Strip Turnhout leveren expertise aan.

  • Masterclasses

Toonaangevende sprekers uit de wereld van strip- en spelmakers geven lezingen en worden live gestreamd om een zo breed mogelijk publiek te bereiken. Tijdens de netwerking worden ervaringen uitgewisseld met als doelstelling een community op te richten rond games, cards en comics. Die zou nog versterkt kunnen worden door de organisatie van een beurs in Turnhout.

  • Gamification

Tijdens de projectperiode wordeni n het centrum van Turnhout verschillende spelconcepten losgelaten op de bezoekers. Cartamundi en Game Brewer leveren via hun expertise op de digitale spellenmarkt concepten aan. Die kunnen uitgetest worden door bezoekers in het centrum en moeten het belevingselement in de binnenstad verhogen. Concepten die hierin zouden passen, zijn bijvoorbeeld klassieke verzamel- of bordspellen met een digitale component, Escape-spellen of AR-spellen.

21 March 2018, 05:00 Wouter

9 Leuvense jongeren presenteren kortstrip in boek

12 February 2020, 20:59 Roel

Jeroen Janssen presenteert: ‘Spreekwoorden uit Rwanda’

10 February 2020, 14:39 Roel

Save the date: Grafixx Extd. 4

8 February 2020, 11:31 Roel

Het Lam Gods – Bewonderd en gestolen

2 February 2020, 20:39 Roel

Parijse primeur: standbeeld van René Goscinny

22 January 2020, 12:58 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Welke toekomst voor het Belgisch StripCentrum?

13 January 2020, 20:57 Roel


Hec Leemans, 50 jaar kampioen

29 January 2020, 18:01 Roel

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina