Strip Turnhout


Na meer dan 10 jaar een nieuwe ‘Senne & Sanne’

Voor zijn vijftigste stripalbum grijpt Marc Verhaegen terug naar zijn eigen reeks ‘Senne & Sanne’. Verhaegen werkte sinds 1988 voor Studio Vandersteen en volgde in 1999 Paul Geerts op als auteur van ‘Suske en Wiske’. In 2005 werd hij ontslagen omdat de erven Vandersteen zijn voorstel om een verhaal te situeren in Auschwitz niet konden pruimen. Zijn taak werd overgenomen door scenarist Peter Van Gucht en tekenaar Luc Morjaeau, die vandaag nog steeds verantwoordelijk zijn voor de reeks.

Verhaegen lanceerde hierna een eigen stripreeks, ‘Senne & Sanne’, waarvan het eerste album zich afspeelde tijdens de Tweede Wereldoorlog. In latere verhalen kwamen onder meer allochtonen en lover boys aan bod. Ondertussen is het al tien jaar geleden dat er nog een album van ‘Senne & Sanne’ verscheen. Daarna richtte Verhaegen samen met Jan Kragt de EurEducation op, waar onder meer hijzelf en Steve Van Bael strips voor tekenen.

Senne en Sanne duiken nu terug op in ‘Kroniek van de Gitaar’, een album waar Verhaegen enkele jaren aan werkte. Het duo krijgt een vakantiejob als suppoosten in het Gitaarmuseum. Zo krijgen zij en de lezers een rondleiding door de geschiedenis van de gitaar, van de oudheid tot vandaag. Deze hardcover verschijnt op 400 exemplaren en bevat ook twee ex-librissen en wat meer info over Marc Verhaegen. Het is namelijk de vijftigste strip die hij maakt. Meer info over het bestellen van het album vind je op de website van vzw Strips en Kennis, de uitgeverij van Verhaegen.

15 January 2018, 05:00 Wouter


Jarige Dick Matena in Eppo

17 April 2018, 05:00 Wouter

‘Het Amusement’: nieuwe Brecht Evens in september

13 April 2018, 05:00 Wouter

Ook Baba Yega krijgt een eigen stripalbum

4 April 2018, 05:00 Wouter

Theodoor Cleysters bij Huberty & Breyne

29 March 2018, 05:00 Wouter

Persbericht: Turnhout zet in op games, cards en comics

21 March 2018, 05:00 Wouter
Sluit

Stripgids nummer 2!

Reportage uit Hellhole Brussels, Duitse strips en 36 pagina’s Judith Vanistendael!

Nummer 2 van de nieuwe Stripgids is nóg dikker. Vanaf 27 oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina