Strip Turnhout


Grand Prix van Angoulême voor Richard Corben

De Amerikaan Richard Corben heeft de Grand Prix van het stripfestival van Angoulême, de belangrijkste Europese stripprijs, gewonnen. Hij kreeg meer stemmen van zijn collega-auteurs dan de Fransman Emmanuel Guibert en zijn landgenoot Chris Ware, de andere genomineerden.

Corben werkte aanvankelijk als animator en publiceerde zijn tekenwerk ook in underground magazines. Hij brak door als tekenaar van science fiction en horror in bekendere bladen zoals Creepy, Eerie en Vampirella. Daarnaast verscheen zijn werk ook in Métal Hurlant en later in de Amerikaanse versie van het tijdschrift, Heavy Metal. Daar vervolgde hij de avonturen van ‘Den’, een jongeman die in een alternatieve wereld als gespierde held geconfronteerd wordt met afzichtelijke monsters en vrouwelijk schoon.

Corbens stijl kenmerkt zich door de opvallende kleurencombinaties en de buitenproportionele lichamen. Dat valt ook op in wat allicht zijn bekendste tekening is, de hoes van ‘Bat Out of Hell’, het album van Meat Loaf dat nog steeds een van de best verkochte aller tijden is.

Sherpa bracht zes albums uit van ‘Den’, het laatste twintig jaar geleden. Dat was meteen het laatste naar het Nederlands vertaalde werk van Corben. In het Engels en Frans verschenen de laatste jaren verschillende integrales van Corben. Sinds 2000 tekende hij nog afleveringen van bekende Amerikaanse comics zoals ‘Hellblazer’, ‘The Punisher’ en ‘Hellboy’.

26 January 2018, 05:00 Wouter

Marcel Ruijters komt met nieuwe strip

14 January 2019, 19:13 Tom

Kuifje in Congo: nieuw boek en debat

8 January 2019, 21:53 Roel

Wauter Mannaert nodigt uit

7 January 2019, 22:24 Roel

32ste Suske en Wiske-fandag op 19 april 2019

6 January 2019, 11:11 Tom

Werk mee aan 9eKunst.nl

28 December 2018, 12:05 Roel

Gezocht: uw mening over striperfgoed

20 December 2018, 09:52 Roel

Storybox brengt Games & Comics tot leven

14 December 2018, 20:44 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina