Strip Turnhout


Illustraties van Joost Swarte voor The New Yorker gebundeld

Joost Swarte werkt al meer dan twintig jaar regelmatig voor The New Yorker, het legendarische Amerikaanse weekblad waarin illustraties al sinds het eerste nummer uit 1925 een belangrijke plaats innemen. Uitgeverij Scratch bundelt meer dan 450 schetsen, illustraties, ‘spots’ en covers in het nieuwe ‘New York Boek’. Op de cover prijkt ‘Summer Reading’, dat in 2008 door vakblad Communication Arts bekroond werd met een Award of Excellence.

Swarte geeft niet alleen tekst en uitleg bij de verschenen illustraties, aan de hand van schetsen en correspondentiemateriaal geeft hij ook een inkijk in het ontstaansproces van zijn tekeningen. Opvallend zijn de zogenaamde ‘spots’, kleine illustraties die doorheen het blad de artikels verluchtigen en tegelijk een doorlopend verhaal(tje) vertellen. “Of hij nu een cover voor de boekenspecial maakt, commentaar op de Nederlandse samenleving levert, de nieuwste ontwikkeling op wetenschappelijk gebied verbeeldt of vervuiling van Chinese rivieren aankaart, Swartes tekeningen zijn altijd spitsvondig en verrassend”, vindt zijn uitgeverij.

Joost Swarte en Scratch stellen donderdag 23 november ‘New York Boek’ plechtig voor in Boekhandel Scheltema in Amsterdam. Popjournalist en Amerikakenner Jan Donkers geeft een lezing over het boek, het tijdschrift en de stad waar het allemaal om draait. Nadien signeert Swarte.

20 November 2017, 05:00 Wouter

Eindejaarsoffensief van YIEHA

11 December 2017, 05:00 Wouter

De echte Eenhoorn in het Hergé Museum

4 December 2017, 05:00 Wouter

Bakens uit de Lage Landen in Angoulême

1 December 2017, 09:00 Wouter

Kaartspel en expo met Urbanus in Turnhout

28 November 2017, 05:00 Wouter

Yannick Pelegrin wint tiende Plastieken Plunk

23 November 2017, 05:00 Wouter

Indonesische strips op Europalia

21 November 2017, 05:00 Wouter

Peter van Dongen en Adriaan van Dis presenteren ‘Familieziek’

17 November 2017, 05:00 Wouter
Sluit

Stripgids nummer 2!

Reportage uit Hellhole Brussels, Duitse strips en 36 pagina’s Judith Vanistendael!

Nummer 2 van de nieuwe Stripgids is nóg dikker. Vanaf 27 oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina