Strip Turnhout


Stripgids op Brussels Stripfeest

Sinds 2010 zet het Stripfeest in Brussel een weekend lang het rijke Belgische striperfgoed in de kijker. Jaarlijks lokken onder meer signeersessies, een oldtimerrally en de Balloon’s Day Parde meer dan 100 000 bezoekers en ongeveer 250 auteurs naar de hoofdstad. De komende achtste editie tijdens het eerste weekend van september kent enkele primeurs, waaronder de aanwezigheid van Stripgids.

Voor het eerst vindt het Stripfeest niet alleen in het Warandepark maar ook in het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten BOZAR plaats. Daarnaast neemt stripauteur Jean-David Morvan het peterschap op zich van de nagelnieuwe Atomiumprijzen. Tijdens een galafeest worden onder meer de PREM1ÈRE-prijs voor Graphic Novels en de Prijs LE SOIR voor reportagestrips (beiden t.w.v. 20 000 euro), de Robbedoesprijs voor het meest humoristische avontuur (15 000 euro), de Prijs Raymond Leblanc voor Jong Talent (tweemaal 10 000 euro) en de Prijs Federatie Wallonië-Brussel (10 000 euro) uitgereikt.

Het Stripfeest viert de zestigste verjaardag van Guust Flater met onder meer een tentoonstelling in BOZAR, een muziekspektakel en conferenties. Voor het nieuwe nummer van Stripgids schreef de Britse auteur Cynthia Rose haar indrukken van de klungelende kantoorbediende en zijn geestelijke vader André Franquin neer.

21 June 2017, 05:00 Wouter

Parijse primeur: standbeeld van René Goscinny

22 January 2020, 12:58 Roel

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel

Freaks in Schaarbeek

6 December 2019, 11:13 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina