Strip Turnhout


De Kiekeboes een zomer lang aan zee

In het Wielingencentrum in Wenduine opent zaterdag 1 juli een zomertentoonstelling rond ‘De Kiekeboes en de zee’. De nog steeds erg populaire stripreeks van Merho viert dit jaar haar veertigste verjaardag.

De auteur had dan ook een rijk archief om zelf een expo samen te stellen over vakantieliefjes, luxueuze cruises en frigoboxtoeristen. Aan de hand van originele tekeningen maar ook archiefbeelden, schaalmodellen en merchandising kunnen de bezoekers ontdekken hoe Merho te werk gaat en waar hij zijn inspiratie vandaan haalt.

Daarnaast prijken deze zomer afbeeldingen van personages uit de stripreeks op de muren van de idyllische Spioenkop van Wenduine, een uitkijkpost 31 meter boven zeeniveau. Ondertussen doet een stripspringkastelendorp verschillende badsteden aan.

De Kiekeboes brengen hun zomervakanties sinds 2012 door aan de zee. Dat jaar verscheen het album ‘Alle eendjes’, dat zich afspeelde in De Haan. In de marge van een expo rond kunst in de stripreeks werden onder meer een zoektocht, filmvoorstellingen, signeersessies en stripworkshops georganiseerd.

30 June 2017, 05:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina