Strip Turnhout


Mr. Mong met ‘M. Lapin’ in Mekanik

Nog tot dinsdag 30 mei is in de Antwerpse stripwinkel Mekanik een expo te zien met werk van Mr. Mong (pseudoniem van Simon Everaert). In zijn kortverhaal ‘M. Lapin’ gaat hij op zoek naar de origine van zijn personage Black Bunny, waarvan de avonturen op de website van Stroke verschijnen. “De expo bestaat uit de originele inkttekeningen van een kortverhaal waarin uitgelegd wordt hoe Black Bunny aan haar muts met konijnenoren komt. Aansluitend hangen er enkele schilderijen met een kleine knipoog naar het verhaal.”

‘M. Lapin’ is ook te koop in een boekje met een oplage van amper 150 stuks. “Het Gentse Topo Copy zorgde voor de risografische toepassing waardoor het nog een mooie extra artistieke touch kreeg. Het kortverhaal is momenteel te koop in Mekanik, na de finissage op 30 mei zullen er een aantal exemplaren verkrijgbaar zijn bij Topo Copy en via mijn website.”

Wie investeert in een Mr. Mong, treedt in de voetsporen van acteur Danny Masterson, bekend als Steven Hyde uit That 70’s Show. “Ik kreeg plots een mailtje van een zekere Danny, die me via Instagram opgemerkt had. Ik besefte pas toen er betaald werd dat het om de acteur ging…”

17 May 2017, 05:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina