Strip Turnhout


Michiels en Magritte in Jette

In Taverne Ter Linden, het café van Gemeenschapscentrum Essegem in Jette, is nog tot eind april een expo te zien met de originele tekeningen van ‘Magrittes model’, een kortverhaal van Steve Michiels. Zijn hommage aan René Magritte en zijn eigen grootvader, beiden jarenlang inwoner van de Esseghemwijk in Jette, verscheen in de bloemlezing ‘Brussels in Shorts’.

René Magritte, de grootste Belgische kunstenaar van de vorige eeuw, woonde bijna een kwart eeuw lang in de Esseghemstraat, waar een museum vandaag zijn herinnering levendig houdt. Vijftig jaar na zijn overlijden heeft de gemeente Jette 2017 omgedoopt tot het Magrittejaar. Verenigingen, culturele centra, scholen en het gemeentebestuur bundelen de krachten om zich een jaar lang creatief uit te leven in het surrealisme, het leven van René Magritte en zijn tijdgeest.

Steve Michiels publiceerde enkele strips, onder meer in Stripgids, geeft les aan de Gentse campus van LUCA School of Arts en is huiscartoonist van onder meer Humo en Bruzz. Hij is een van de twaalf cartoonisten die aan het woord kwamen in het boek ‘Het is maar om te lachen’, samengesteld door huidig Stripgids-hoofdredacteur Roel Daenen.

24 March 2017, 06:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina