Strip Turnhout


‘Wolven’: stripdebuut en tentoonstelling

In ‘Wolven’, het stripdebuut van scenarist Enzo Smits en tekenaar Ward Zwart, volgen we het wedervaren van enkele jongeren tijdens een hete zomer in Hazenberg, waaronder de jonge skateboarder Kip, de zelfverklaarde einzelgänger Chip en de mysterieuze Gijsbrecht. Volgens uitgeverij Bries is ‘Wolven’ er “voor liefhebbers van Snickers, Marsmannen, James Dean, Smiley potatoes, Tekken 1 en Dawson’s Creek”.

Het verhaal van ‘Wolven’ werd geschreven door Enzo Smits, Master in de Audiovisuele Kunsten na zijn studies aan de Luca School of Arts. Hij regisseerde de kortfilms All We Ever Wanted Was Everything en It Won’t Be Long Now,die te bekijken is op de website van Canvas. Antwerpenaar Ward Zwart maakte al talrijke zines en drie boeken en illustreert voor onder meer de Vlaamse Opera, Weekend Knack en De Morgen. Meer werk van hem vind je in zijn online portfolio.

Nog tot en met 23 december loopt er een expo met vrij werk van Ward Zwart, waaronder houtskooltekeningen, in The Bries Space in Borgerhout. De kortfilm It Won’t Be Long Now wordt er ook vertoond. De tentoonstelling is nog te bezoeken op zaterdag 10, zondag 11, zondag 18, donderdag 22 en vrijdag 23 december, telkens van 14u tot 18u.

9 December 2016, 06:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina