Strip Turnhout


Workshops, signeersessies en Lucky Luke op 80e Boekenbeurs

Maandag werd het startschot van de tachtigste Boekenbeurs gegeven. Nog tot en met vrijdag 11 november is Antwerp Expo de place to be voor liefhebbers van literatuur. Ook strips nemen weer een belangrijke plaats in in het programma. De uitreiking van de Willy Vandersteenprijs 2016 op woensdag 9 november om 16u op het Rood Podium in hal 4 staat uiteraard al met stip aangeduid in uw agenda.

Verder vertellen de mensen van Standaard Uitgeverij vandaag op het Rood Podium over innovatie in de strip, inhoudelijk (spin-offs van bekende series), qua beleving (bijvoorbeeld Comics Station) en digitaal (het Yieha-platform). Op de stand van WPG Uitgevers geeft Zaza een workshop rond zijn gravures op vrijdag 4 november. Dinsdag 8 november, de dag van de Amerikaanse verkiezingen, kun je er ’s avonds op de foto met Captain America. Judith Vanistendael vertelt en toont hoe haar boek ‘Mikel’ ontstond op vrijdag 11 november.

Ballon Media focust vooral op de jarige Lucky Luke. Tijdens het Lucky Hour tussen 14u en 15u krijgen kinderen een cowboysjaaltje en in de Photobooth kunnen ze zichzelf vereeuwigen in een westerndecor. Vrijdag 4 november nemen Hanco Kolk, Gerben Valkema en Romano Molenaar het op de stand van Ballon op tegen Kim Duchateau, Charel Cambré en Serge Baeken in een heuse stripbattle der Lage Landen. Een week later, op de laatste dag van de Boekenbeurs, komen tekenaar Achdé en scenarist Jul het nieuwe album van Lucky Luke signeren.

Ook wie een krabbel wil van Merho (‘De Kiekeboes’), Fabio Bono (‘De Rode Ridder’), Bronzen Adhemar-winnaar Luc Cromheecke (‘De tuin van Daubigny’) en nog veel meer stripauteurs kan tussen 31 oktober en 11 november terecht in Antwerp Expo. Het volledige overzicht vind je op www.boekenbeurs.be.

2 November 2016, 06:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina