Strip Turnhout


TenTOONstelling van stripschilderijen

De Nederlandse stripauteur Toon van Driel heeft in Haarlem zijn eigen Toonzaal geopend. In die galerie exposeert hij exclusief zijn schilderijen, waarvoor hij zijn striphelden uitvergroot en in acrylverf op doek zet. De opening gebeurde in aanwezigheid van voormalig Nederlands bondscoach Guus Hiddink, die nochtans een geliefd mikpunt van spot was in van Driels strips.

Van Driel brak door met de gagreeks rond voetbalclub ‘F.C. Knudde’, die voorgepubliceerd werd in het Algemeen Dagblad en nog steeds online en in enkele regionale kranten te lezen is. Ook van de kleurrijke dieren uit ‘De Stamgasten’, waaronder de bekende pinguïns, maakt hij vaak manshoge schilderijen. Daarnaast tekent van Driel nog steeds dagelijks zes actuele strips voor onder meer AD, De Telegraaf en Metro.

De schilderijen die tentoongesteld zijn in de Toonzaal zijn te koop. Bezoek de website voor meer info.

21 November 2016, 06:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina