Strip Turnhout


Ook Belgen genomineerd voor ‘Europese Eisners’

In december worden tijdens de German Comic Con in Dortmund voor het eerst de Rudolph Dirks Awards uitgereikt. De nieuwe onderscheidingen, genoemd naar de Duitse strippionier die aan het begin van de negentiende eeuw ‘The Katzenjammer Kids’ tekende voor The New York Journal, ambiëren “het Europese equivalent van de Eisner Awards” te worden.

Een jury van stripprofessionals heeft voor dertig categorieën drie kanshebbers genomineerd en daar zitten ook enkele Nederlandstalige auteurs bij. De Duitse vertaling van ‘Panter’ leverde Brecht Evens een nominatie voor het beste Europese artwork op. Hij neemt het op tegen twee Fransmannen: Mezzo (‘Love in Vain: Robert Johnson 1911 – 1938’) en Florent Maudoux (de superheldenreeks ‘Freaks’ Squeele’).

Daarnaast zijn er prijzen voor de beste publicaties in verschillende genres. Hier vinden we Duitse vertalingen van Nix (‘Kinky & Cosy’ in de categorie Funny/Comedy), Olivier Schrauwen (‘Arsène Schrauwen’ als Historical Drama) en Erik Kriek (‘In the Pines, 5 Murderballads’ in de categorie Horror/Gore). Er kan momenteel online gestemd worden door stripprofessionals op de website van de Rudolph Dirks Awards. De winnaars worden tijdens het eerste weekend van december in Dortmund bekendgemaakt.

14 November 2016, 06:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina