Strip Turnhout


Kristof Berte debuteert met ‘Lise op Monstereiland’

Kristof Berte werkt voltijds bij het Vlaams Woningfonds in Gent maar nam zich anderhalf jaar geleden toch voor om een stripboek te maken en uitgegeven te krijgen. Tekenen is voor hem “een uit de hand gelopen hobby”: “Ik doe het eigenlijk enkel na mijn werkuren maar dan kom ik toch al gauw aan drie à vier uur per dag, vijf dagen per week. Het is een passie waarvan ik hoop dat ik er op termijn nog iets meer tijd aan kan besteden.”

Het resultaat van al dat nachtwerk, het eerste deel van ‘Lise op Monstereiland’, ligt sinds kort in de winkelrekken en is opgedragen aan onder meer Kristofs dochter Lise. “Het figuurtje is gebaseerd op haar geboortekaartje, later kwam het terug in illustraties en zelfs een klein kinderverhaaltje. Nu lijken die tekeningen erg amateuristisch maar je kan er de stijl toch al enigszins in terugvinden. Het lag eigenlijk voor de hand dat ik dit personage zou gebruiken voor mijn eerste album. Qua karakter hebben het personage Lise en de echte Lise ook wel overeenkomsten maar ze zijn allebei vooral erg schattig. Voor mijn dochter is het nu natuurlijk erg leuk dat ze haar eigen stripverhaal heeft. Ze is erg fier en pakt er graag mee uit bij haar vriendjes en vriendinnetjes.”

Kristof blikt met erg veel tevredenheid terug op zijn eerste jaar als striptekenaar. “Eigenlijk heb ik mij halsoverkop in een avontuur gestort zonder te weten hoe het zou aflopen. Dat bracht wel enige stress en onzekerheid met zich mee. Maar achteraf gezien heb ik het perfecte parcours gereden. Ik kon de strip afwerken, ik vond met Strip2000 een fantastische uitgever en het album krijgt behoorlijk goeie kritieken. Het smaakt dus naar meer!”

Ondertussen staat dan ook al vast dat er een vervolg komt op ‘Lise op Monstereiland’. “Dat zal geschreven worden door Barcas, de scenarist van onder andere ‘Alexander De Grote’ die ook voor dit album een deel van het schrijfwerk voor zijn rekening nam”, aldus Kristof. “Zodra het scenario op poten staat, begin ik terug te tekenen. Een precieze publicatiedatum durf ik er nog niet op plakken. En na deel twee zou ik wel eens iets helemaal anders willen doen.”

24 November 2016, 06:00 Wouter

Hubert van Ben Gijsemans als lied

28 March 2020, 09:25 Roel

Fandag van De Fameuze Fanclub

11 March 2020, 08:00 Roel

De (nobele) kunst van het tekenen!

9 March 2020, 10:14 Roel

POST COMICS

6 March 2020, 20:18 Roel

‘Drieman’ van Wide Vercnocke

28 February 2020, 19:48 Roel

9 Leuvense jongeren presenteren kortstrip in boek

12 February 2020, 20:59 Roel

Save the date: Grafixx Extd. 4

8 February 2020, 11:31 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina