Strip Turnhout


Jean-Marc Krings tekent ‘Kiekeboes’ spin-off ‘Fanny K.’

In 2017 is het veertig jaar geleden dat ‘De wollebollen’ verscheen, het eerste avontuur van Marcel, Charlotte, Fanny en Constantinopel Kiekeboe. In het voorjaar staat er alvast één feestje op de planning. Dan verschijnt ‘Moordgriet’, het eerste deel van een trilogie met dochter Fanny in de hoofdrol.

De nieuwe reeks ‘Fanny K.’ wordt getekend door Brusselaar Jean-Marc Krings. Zijn drie albums in de reeks ‘Violine’ werden lovend onthaald. De laatste jaren verschenen van Krings vooral samenwerkingen met scenarist Zidrou in het Nederlands, waaronder ‘Wauw!’ bij Strip2000 en een vervolg op ‘De Sliert’ bij Arcadia. De scenario’s worden geschreven door Toni Coppers, de bekroonde misdaadauteur van wie vtm de romans rond inspecteur Liese Meerhout bewerkte tot een televisiereeks.

In de nieuwe spin-off is Fanny enkele jaren ouder dan in de hoofdreeks. De sexy dochter van Marcel Kiekeboe woont samen met vriendin Alanis en ook haar andere vriendin, de prostituee Tomboy, maakt haar opwachting. “Ik vind het een hele eer”, vertelt Toni Coppers aan Gazet van Antwerpen. “De Kiekeboes is de meest gelezen strip in Vlaanderen. En in die strip is Fanny het populairste personage. Daar rotzooi je niet mee, dat moet goed zijn.”

‘Fanny K.’ past in de nieuwe strategie van Standaard Uitgeverij om haar ‘liggend kapitaal’, in de vorm van een schat aan bekende strippersonages, te verzilveren. Dat lukte eerder al succesvol met Suske en Wiske in ‘Amoras’ en Jerom in ‘J.Rom – Force of Gold’. Onlangs werden plannen bekendgemaakt voor herinterpretaties van ‘De Rode Ridder’ en zelfs ‘Robert en Bertrand’.

15 November 2016, 06:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina