Strip Turnhout


Jean-Marc Krings tekent ‘Kiekeboes’ spin-off ‘Fanny K.’

In 2017 is het veertig jaar geleden dat ‘De wollebollen’ verscheen, het eerste avontuur van Marcel, Charlotte, Fanny en Constantinopel Kiekeboe. In het voorjaar staat er alvast één feestje op de planning. Dan verschijnt ‘Moordgriet’, het eerste deel van een trilogie met dochter Fanny in de hoofdrol.

De nieuwe reeks ‘Fanny K.’ wordt getekend door Brusselaar Jean-Marc Krings. Zijn drie albums in de reeks ‘Violine’ werden lovend onthaald. De laatste jaren verschenen van Krings vooral samenwerkingen met scenarist Zidrou in het Nederlands, waaronder ‘Wauw!’ bij Strip2000 en een vervolg op ‘De Sliert’ bij Arcadia. De scenario’s worden geschreven door Toni Coppers, de bekroonde misdaadauteur van wie vtm de romans rond inspecteur Liese Meerhout bewerkte tot een televisiereeks.

In de nieuwe spin-off is Fanny enkele jaren ouder dan in de hoofdreeks. De sexy dochter van Marcel Kiekeboe woont samen met vriendin Alanis en ook haar andere vriendin, de prostituee Tomboy, maakt haar opwachting. “Ik vind het een hele eer”, vertelt Toni Coppers aan Gazet van Antwerpen. “De Kiekeboes is de meest gelezen strip in Vlaanderen. En in die strip is Fanny het populairste personage. Daar rotzooi je niet mee, dat moet goed zijn.”

‘Fanny K.’ past in de nieuwe strategie van Standaard Uitgeverij om haar ‘liggend kapitaal’, in de vorm van een schat aan bekende strippersonages, te verzilveren. Dat lukte eerder al succesvol met Suske en Wiske in ‘Amoras’ en Jerom in ‘J.Rom – Force of Gold’. Onlangs werden plannen bekendgemaakt voor herinterpretaties van ‘De Rode Ridder’ en zelfs ‘Robert en Bertrand’.

15 November 2016, 06:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina