Strip Turnhout


‘De Schat van ’t Stad’ zoekt sponsors

Gerd Gimbère en Walter Mets loodsten de afgelopen jaren als Hortensia de verhalenvertelster en Pierson de stadstrommelaar duizenden mensen rond door Antwerpen. Met hun bedrijf De Klank van ’t Stad ontwierpen ze een zoektocht voor kinderen. Via crowdfunding willen ze genoeg geld inzamelen om een strip te laten tekenen door Mario Boon (‘Doomsday’).

“We merken dat kinderen helemaal opgaan in de verhalen van het Steen, Lange Wapper, de Reus en de Kathedraal”, aldus Gerd en Walter. “Om nog méér kinderen te bereiken, kwam het idee om een stripverhaal te ontwikkelen. Een stripverhaal dat de geschiedenis van het zestiende-eeuwse Antwerpen uitbeeldt en de sagen en verhalen levend houdt.”

Hoofdpersoon in het verhaal is de jonge wees Maarten, die op zoek is naar het huis van zijn oom, de beroemde schilder Quinten Matsijs. Samen met Hortensia en Pierson doorkruist hij de stad, handig alle gevaarlijke figuren uit de volksverhalen ontwijkend. De decors zijn gebaseerd zestiende-eeuwse etsen uit het Antwerpse Stadsarchief. Het boek bevat ook educatieve pagina’s, verzorgd door Pieter Borremans van de Karel de Grote-hogeschool.

Als de nodige 5800 euro succesvol wordt opgehaald, wordt de strip in het voorjaar van 2017 voorgesteld in Staminee-Restaurant De 7 Schaken op de Grote Markt in Antwerpen. Zelf een steentje bijdragen kan hier.

22 November 2016, 06:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina