Strip Turnhout


Wauter Mannaert werkt al aan nieuw boek over guerilla gardening

Scenarist Max de Radiguès en tekenaar Wauter Mannaert zijn momenteel volop bezig met het promoten van hun boek ‘Weegee, serial photographer’. De snapshots die het duo maakte van het leven van de Amerikaanse persfotograaf worden door de recensenten lovend onthaald. Daarnaast is Mannaert ‘El Mesías’, zijn vorige strip die hij samen met Mark Bellido maakte, aan het vertalen naar het Frans en blijft hij uiteraard tekenen voor het Brusselse weekblad BRUZZ.

Toch vindt de kersverse papa tussendoor nog tijd om aan een volgend boek te werken, zo vertelde hij aan de cultuurwebsite Cutting Edge. Door ditmaal zowel het scenario als de tekeningen te maken, haalde hij zich nog wat meer werk op de hals. “Toch hoop ik tegen de zomer klaar te zijn met tekenen”, aldus Mannaert. “Ik wil het ditmaal dichter bij huis houden dan pakweg het New York van de jaren veertig (lacht). Het boek zal gaan over stadsboerderijen en guerilla gardening, zaken waar veel mensen in Brussel mee bezig zijn. Het wordt een kruising tussen André Franquin en Roald Dahl, de twee personen die het eerste zaadje in me geplant hebben om zelf strips te maken en verhalen te vertellen. Zonder mijn jeugdige obsessie voor hun boeken zou ik vandaag waarschijnlijk geen striptekenaar zijn.”

Lees het volledige interview op de website van Cutting Edge.

12 October 2016, 06:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina