Strip Turnhout


Uitgeverij Scratch stelt nieuw stripblad Scratches voor

Vrijdag 14 oktober wordt in het American Book Center in Amsterdam het eerste nummer van Scratches voorgesteld. Het nieuwe Engelstalige stripblad verschijnt éénmaal per jaar en een eerste keer ter gelegenheid van de Frankfurter Buchmesse, waar Nederland en Vlaanderen gastland zijn. Hoofdredacteuren zijn striptekenaar en vormgever Joost Swarte en uitgever Hansje Joustra van Scratch.

Uitgeverij Scratch wil met Scratches Nederlandse en Vlaamse auteurs een internationaal podium aanbieden en daarvoor werk van zowel nieuw als gevestigd talent etaleren. Het eerste nummer bevat nieuw of ongepubliceerd werk van onder meer Brecht Evens, Judith Vanistendael en Jeroen Janssen en Charlotte Dumortier. Daarnaast bevat het achtergrondartikelen over de Nederlandse underground-tekenaar Mark Smeets, de Belgische houtsnedekunstenaar Frans Masereel en de Spaanse grafisch ontwerper Manolo Prieto. Ook Stripgids-hoofdredacteur Toon Horsten leverde een bijdrage aan het nieuwe stripblad.

3 October 2016, 06:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina