Strip Turnhout


Crown Plaza maand lang in het teken van Lucky Luke

In het Antwerpse Crown Plaza hotel staat Lucky Luke een maand lang centraal. De pore lonesome cowboy van Morris maakte zeventig jaar geleden zijn stripdebuut. “In de lobby van het hotel loopt een bescheiden expo over het werk van Morris, een echo van de grote overzichtstentoonstelling die in januari dit jaar georganiseerd werd tijdens het internationaal stripfestival in Angoulême”, vertelt hotelmanager Hans Wils. “De Daltons duiken overal in het hotel op en in ons restaurant serveren we een smakelijke westernmenu. Op het nachtkastje leggen we voor elke hotelgast drie gratis strips klaar.” De aandacht van automobilisten op de ring rond Antwerpen wordt getrokken door een metershoge banner.

Begin november, net op tijd voor de Boekenbeurs, verschijnt ‘Het beloofde land’, een nieuw avontuur waarin Lucky Luke een joodse familie veilig naar de Far West moet zien te brengen. De nieuwe scenarist Jul wijst er op dat voor het eerst joden een prominente rol spelen in een album, terwijl René Goscinny, die de reeks mee groot maakte, nochtans zelf joods was. Tekenaar Achdé, die Morris na diens dood in 2001 opvolgde als tekenaar van de reeks, zal vrijdag 11 november signeren op de Boekenbeurs, waar Ballon Media en Knack ook een belevingszone rond de stripcowboy inrichten.

15 October 2016, 06:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina