Strip Turnhout


Charel Cambré keert terug naar Ballon Media met royaltystrip

De royaltystrip van Charel Cambré keert dit najaar terug naar Ballon Media. Eind november verschijnt ‘Cirque Royal’, het eerste album in de reeks ‘Filip & Mathilde’. Enkele weken eerder signeert Cambré al exemplaren van de strip op de Antwerpse Boekenbeurs.

Het is al de tweede naamsverandering voor de strip die eerder gepubliceerd werd onder de namen ‘Albert & Co’ en ‘Filip van België’. Cambré maakt al jarenlang gags van één pagina met de leden van de koninklijke Belgische familie in de hoofdrol. Die worden nog steeds voorgepubliceerd in het weekblad Story. Sinds 2008 publiceerde de Franse uitgeverij Glénat de gags in albumvorm.

In 2013 ging Glénat nauwer samenwerken met Ballon Media. Datzelfde jaar kwam het laatste album in de reeks, ‘Mijn laatste jaar op de troon’, uit onder de vlag van Ballon. Na de troonswissel maakte ‘Albert & Co’ een herstart als ‘Filip van België’ bij de Nederlandse uitgeverij Strip2000. Het al aangekondigde derde deel van die laatste reeks zal uiteraard niet meer verschijnen.

5 October 2016, 06:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina