Strip Turnhout


Hergé en Guust Flater veroveren Parijs

Hergé en Kuifje sluiten het jaar af zoals ze het begonnen zijn: met een grote tentoonstelling in een Europese hoofdstad. Na ‘Tintin: Hergé’s masterpiece’, dat op 31 januari de deuren sloot in het Londense Somerset House, opent woensdag een nieuwe expo in de glazen koepels van het Grand Palais in Parijs. In het eenvoudig getitelde ‘Hergé’ wordt de creatieve insteek van “de vader van het Europese stripverhaal” bekeken. Welke invloed hadden films, schilderijen, foto’s en avonturenromans op zijn verhalen en tekeningen? ‘Hergé’ loopt tot en met 15 januari 2017.

Wie tijdens de eindejaarsperiode naar de Franse hoofdstad trekt, kan twee vliegen in één klap slaan. In de Bibliothèque Publique d’Information van het Centre Pompidou worden van 7 december 2016 tot 10 april 2017 namelijk originele platen, nooit eerder vertoonde studies, foto’s, films en interviews van Guust Flater en André Franquin getoond. De expo ‘Au-delà de Lagaffe’ werd samengesteld door Frédéric Jannin, die ook instaat voor de restauratie van oude albums van Franquin, en het koppel Christelle en Bertrand Pissavy-Yvernault, die de geschiedenis van het blad en het personage Robbedoes documenteren. Op 28 februari 2017 is het zestig jaar geleden dat de kantoorbediende letterlijk met de deur in huis viel op de redactie van Robbedoes.

26 September 2016, 06:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina