Strip Turnhout


Dubbelexpo en lifestylemagazine voor Fake Vintage Book Covers 2

Kristof Spaey stelt maandag 5 september het tweede deel van zijn Fake Vintage Book Covers voor. Voor ‘Death came slow’ selecteerde hij opnieuw meer dan 130 zelfgemaakte covers voor nooit verschenen pulpromans. “Er duiken heel wat nieuwe gezichten op in het boek en ook enkele oude bekenden uit het eerste deel”, vertelt de auteur. “Inspiratie heb ik weer een beetje overal gezocht en gevonden: film, muziek, boeken, podcasts, theater… Zo heb ik ook een hele leuke serie covertjes gemaakt geïnspireerd door de jaren twintig, héél leuk om doen! En uiteraard steken de titels en tekstjes weer bomvol dubbele – en zelfs driedubbele – bodems.”

Kristof trekt een volledige dag uit voor de lancering van zijn nieuw album. In de voormiddag tekent hij live in vintage/retro kledingwinkel Hippo! Royale, in de namiddag signeert hij in stripwinkel Het Besloten Land. “Een van mijn modellen zal voor me komen poseren in de winkel, gekleed in outfits uit hun collectie. Als je in een kledingwinkel bent, moet je er van profiteren natuurlijk! Enkele van de beste tekeningen die ik dan maak, worden verloot onder de kopers van een Vintage album. Best wel spannend zo tekenen voor een publiek, maar ik kijk er naar uit om op zo’n unieke locatie te werken.”

Op beide locaties is bovendien de hele dag een expo te zien waarin niet alleen de Fake Vintage Book Covers maar ook de rijke geschiedenis van de pulp paperback belicht worden. “De tentoonstelling is opgevat als een lifestyle magazine uit de jaren vijftig”, aldus Kristof. “Je moet als het ware het gevoel krijgen dat je een levensgroot magazine binnenstapt. Op de ene locatie leer je hoe de pulp paperback heeft geleid tot mijn Vintage covers, de andere helft van de expo geeft een lichtjes geromantiseerde blik achter de schermen bij de creatie van het album. Informatief maar toch ook ‘tongue firmly in cheek’. Om de dag helemaal compleet te maken is er hiervan voor de gelegenheid ook een écht lifestyle magazine gedrukt. Naast de artikels en reportages, die in verkorte vorm in de tentoonstelling zijn opgenomen, staat het ook vol met (valse) advertenties, boekenrubriek en ander leuks. Een echt collector’s item! De exemplaren worden uitgedeeld aan de bezoekers van de tentoonstelling die dag, uiteraard zolang de voorraad strekt.”

2 September 2016, 06:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina