Strip Turnhout


Wim Swerts maakt eigen stripreeks ‘Leon en Napoleon’

© Bart Van der Moeren

Tijdens zijn meer dan vijfentwintig jaar lange stripcarrière werkt(e) Wim Swerts onder meer aan ‘Samson en Gert’, ‘W817’, ‘Kabouter Plop’, ‘FC De Kampioenen’ en ‘Vertonghen & Co’. In Stripgids 46 vertelt hij iets meer over zijn plannen voor een eigen humoristische reeks, ‘Leon en Napoleon’.

“Het gaat over een mannetje dat zich verplaatst met een Vespa. Op zijn scooter zal hij allerlei knotsgekke avonturen meemaken. Het gaat ook hier om een strip die bedoeld is voor alle leeftijden. Ik heb me laten inspireren door series als ‘Guust Flater’ en ‘Asterix’. Ik hoop de reeks nog in 2016 voor te kunnen stellen. Het zou mooi zijn, na een kwarteeuw in het vak.”

Het volledige interview met Wim Swerts vindt u in Stripgids 46, in een bibliotheek of stripspeciaalzaak bij u in de buurt.

20 June 2016, 06:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina