Strip Turnhout


Recensie

Pinkerton 3: De slachting bij Antietam 1862 (Remi Guérin & Damour)

Zijn methodes zijn niet bepaald conventioneel maar toch is national detective Allen Pinkerton er in geslaagd benoemd te worden tot hoofd van de noordelijke inlichtingendienst. In de Amerikaanse Secessie-oorlog krijgt een van zijn mannen informatie te pakken waarmee tienduizenden levens gered kunnen worden. Nu moet hij nog de militairen overtuigen van het belang van zijn vondst…

Guérin en Damour bouwen gestaag verder aan hun verhaal maar doen dat zonder al te veel passie. Wij voelden geen spanning tijden het stelen van het aanvalsplan, geen koude rillingen op het bloederige slagveld, geen onbehagen tijdens de strategische besprekingen – en daarvoor vluchten we toch de strips in, of niet?

Hoewel de gebeurtenissen indrukwekkend genoeg zijn, kabbelt het verhaal een beetje verder richting het einde. Helaas zijn ook de tekeningen van Damour niet sterk genoeg om deze strip naar een hoger niveau te tillen. (WA)


Remi Guérin & Damour
‘Pinkerton 3: De slachting bij Antietam 1862’, Glénat, 48 blz., €9,50.

8 September 2015, 13:35 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina