Strip Turnhout


Recensie

Jim Curious. Reis naar de diepten van de oceaan (Matthias Picard)

Een 3D-brilletje opzetten is in de bioscoop al geen rariteit meer. Maar voor een strip hadden we het nog niet meegemaakt.  Matthias Picard tekende ‘Jim Curious’ zodat je een rood-groen kartonnen brilletje moet opzetten om de strip in al zijn glorie te kunnen lezen.

De eerste pagina’s zet hij je wat op een verkeerd been, maar zodra ‘Jim Curious’ onder water gaat, snap je waarom Picard er dit effect bij wil. Hij verrijkt er zijn tekeningen zodanig mee dat je werkelijk elke hoek van de tekening ziet voordat je het blad omslaat. Ondanks zijn naïeve tekenstijl gebruikt hij erg veel details, zonder dat het geheel te druk oogt.

Een puur prentenboek is dit echter niet. Hoe verder je in het boek komt, hoe meer bizar het verhaal wordt. Wat begint met het kijken naar vissen krijgt een slot dat even onvatbaar is als een David Lynch-film, maar zonder dat je met frustraties achterblijft. (WLE)


Matthias Picard
‘Jim Curious. Reis naar de diepten van de oceaan’,

Bries, 52 blz., €20.

22 September 2015, 13:18 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina