Strip Turnhout


Speciale uitgaves Laurent Durieux voor het Stripgidsfestival

Uitzonderlijk zullen op zaterdag 13 juni tijdens het Stripgidsfestival prints van Laurent Durieux te koop zijn. Op de stand van Nautilus Art Prints (naast de tentoonstellingsruimte) worden auteursexemplaren van de affiches voor zowel ‘The Godfather 1′ als ‘The Godfather 2′ verkocht (aan 150 euro). Ook de nieuwe poster ‘Tomorrowland’ zal te koop worden aangeboden (60 euro). Maar daar blijft het niet bij: speciaal voor het festival worden offsetedities uitgebracht op Steinbackpapier (60×40cm) van de tekeningen die Durieux maakte voor ‘Jaws’ en ‘The Birds’, zonder credits en tekst. Ze zijn genummerd en gesigneerd, en kosten 30 euro. Laurent Durieux brengt speciaal voor de gelegenheid ook een kleine catalogus op de markt, eveneens genummerd en gesigneerd. De oplage bedraagt 100 exemplaren, de prijs is 25 euro.

De tentoonstelling rond het werk van Laurent Durieux opent de deuren op vrijdagavond 12 juni, op 13 juni signeert Durieux op de beurs van het festival. Nadien blijft de expo open tot en met 16 augustus.

“Laurent Durieux’ prachtige werk tilt de poster art naar een hoger niveau. Zijn beelden, op verbluffende wijze uitgevoerd, brengen de thema’s en ideeën van de films op een heel nieuwe manier tot uitdrukking. Zonder woorden vertellen ze erg veel, en passen daarmee in de grootse traditie van de kunst van de illustratie.”

- Francis Ford Coppola

27 May 2015, 12:42 admin

Hubert van Ben Gijsemans als lied

28 March 2020, 09:25 Roel

Fandag van De Fameuze Fanclub

11 March 2020, 08:00 Roel

De (nobele) kunst van het tekenen!

9 March 2020, 10:14 Roel

POST COMICS

6 March 2020, 20:18 Roel

‘Drieman’ van Wide Vercnocke

28 February 2020, 19:48 Roel

9 Leuvense jongeren presenteren kortstrip in boek

12 February 2020, 20:59 Roel

Save the date: Grafixx Extd. 4

8 February 2020, 11:31 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina