Strip Turnhout


Recensie

Moeder Oorlog 3: Derde aanklacht (Kris & Maël)

De Eerste Wereldoorlog: is daarover nu nog niet alles gezegd en geschreven?

Heeft Jacques Tardi twintig jaar geleden al niet de ultieme strip over deze periode op papier gezet? Je moet in elk geval van goeden huize komen om anno 2012 een stripalbum nog in de periode ’14-’18 te durven situeren. Met een aantal herdenkingen die gepland staan in 2014, zullen er waarschijnlijk nog wel wat stripinitiatieven in die richting genomen worden. Maar als ze dezelfde kwaliteit bieden als deze ‘Moeder Oorlog’, staan ons nog boeiende tijden en lege portemonnees te wachten. Scenarist Kris heeft een heel poëtisch scenario neergepend waarin niet alleen de gruwelen van die Groote Oorlog neergezet worden, maar waar het hoofdpersonage ook nog eens op zoek moet gaan naar een kille vrouwenmoordenaar. Deze gelaagdheid maakt van dit album een must-have, te meer omdat de aquarellen van Maël perfect de grimmige sfeer weten te vatten. Vakwerk! (MS)

Kris & Maël
‘Moeder Oorlog 3: Derde aanklacht’, Daedalus, 64 blz., €19,95.
****

24 March 2014, 15:46 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina