Strip Turnhout


Recensie

Voor het rijk (Merwan & Vivès)

“’Voor het Rijk’ ontstond uit een grafische drang”, vertelde Merwan, die samen met Bastien Vivès (‘Polina’, ‘De smaak van chloor’) zowel scenario als tekeningen van deze hier gebundelde trilogie verzorgde. De drie delen, ‘De eer’, ‘De vrouwen’ en ‘Het lot’ volgen Glorim Cortis en zijn elitegroep in hun missie om nieuwe landen te ontdekken. Soldaten die zich onoverwinnelijk wanen, als één man voor de keizer! Maar dat vervaagt al snel door nieuwe, onbekende gevoelens, als daar zijn twijfel, angst en verveling. Historisch kan je het onmogelijk situeren, daar hebben Merwan en Vivès duidelijk voor gezorgd om in alle vrijheid fantastische trekjes aan hun verhaal te kunnen geven.

Zelfs wie het verhaal als “niet mijn genre” catalogiseert, zal toch niet onberoerd kunnen blijven voor de meesterlijke inkleuringen van Sandra Desmazières. Door de brons- en roestkleuren krijgt het verhaal een dromerige sfeer en dat vertaalt perfect het gevoel van vervreemding van de soldaten. De moeite waard, al was het maar voor de inkleuringen. (SC)


Merwan & Bastien Vivès
‘Voor het rijk’,
Blloan/Ballon Media, 176 blz., €29,95.
***

25 October 2012, 12:39 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina