Strip Turnhout


Recensie

Apache Junction. Boek 1 (Nuyten)

De Nederlandse stripmaker Peter Nuyten kan tekenen. Hij kan zelfs goed tekenen. Ook cowboys, indianen en zelfs paarden krijgt hij op een geloofwaardige manier uit zijn pen. Dat heeft hij onder meer geleerd van Jean Giraud, de tekenaar van de westernstrip ‘Blueberry’. Wie ‘Apache Junction’ openslaat ziet meteen dat Giraud dé referentie van Nuyten is. Ook het verhaal is meer dan zomaar wat schatplichtig aan ‘Blueberry’.

Zelfs in die mate, dat het een probleem wordt. Want ‘Apache Junction’ doet zijn best zo hard op ‘Blueberry’ te lijken, dat het wel namaak-‘Blueberry’ lijkt. Nuyten heeft een uitstekend voorbeeld gekozen, maar is dan – vrezen wij – vergeten een vadermoord te plegen en een eigen plaats onder de zon te zoeken. Ugh, Vurige Poema heeft gesproken. (TH)


Peter Nuyten
‘Apache Junction. Boek 1’,
Silvester, 48 blz., €16,95.
**

25 October 2012, 14:47 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina