Strip Turnhout


Recensie

Alleen 4: De rode cairns (Gazzotti & Vehlmann)

Wij herinneren ons nog als de dag van gisteren een Jefi-film, op woensdagmiddag vertoond in een veredelde parochiezaal, afkomstig uit de DDR als mijn geheugen me niet in de steek laat, waarin de kinderen aan de macht kwamen. Geen volwassenen meer te bekennen. Kinderen baas!, om het met Jef Nys te zeggen. Geweldige film, vonden wij, net als de meeste van onze vriendjes, al vraagt een mens zich dertig jaar later wel af hoe het mogelijk was dat Erich Honecker en de zijnen dit hadden laten passeren. De wegen van de DDR waren duister en zelden aangenaam, maar dit filmpje hebben ze dan toch maar gemaakt.

Het basisgegeven van ‘Alleen’ is vergelijkbaar, al is het spannender. Ook hier staan de kinderen er plots alleen voor, want de volwassenen zijn verdwenen. Spoorloos. Ook in dit vierde deel houdt ‘Alleen’ de vaart erin, met opnieuw prachtig tekenwerk van Bruno Gazzotti (wanneer maakt hij eindelijk nog eens een ‘Soda’-album?). Een ouderwets degelijke toegankelijke strip voor een (vrij) jong publiek. (TH)


Gazzotti & Vehlmann
‘Alleen 4: De rode cairns’, Dupuis, 48 blz., €5,25.
***

18 October 2012, 16:32 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina